Virtual reality

Virtual reality gezien door Terragame Center

Virtual reality is een ongelooflijke nieuwe tool die, indien verstandig gebruikt, ongetwijfeld de wereld zal veranderen zoals we die nu kennen.
Ondanks de vooruitgang die nog moet worden geboekt om de beeldkwaliteit en het beperkte gezichtsveld van recente virtual reality-headsets te verbeteren, is het duidelijk dat het potentieel van deze nieuwe technologie bij de meeste snoeischaren eindeloos is. Terragame heeft nagedacht over de toekomst en kijkt naar oplossingen van de toekomst die het mogelijk maken om faciliteiten aan te bieden in verschillende sectoren:

– geneeskunde: VR stelt medische studenten in staat om te leren in het hart van de actie en maakt het mogelijk om chirurgische procedures vanuit alle mogelijke hoeken bij te wonen zonder het risico van generaliserende operaties. Een beetje als een geest kunnen ze onzichtbaar zijn voor operaties terwijl ze duizenden zijn om de operatie op enkele centimeters van de patiënt te volgen. Chirurgische simulatoren maken het straks mogelijk om te trainen om complexe operaties in reële situaties uit te voeren zonder risico voor de patiënt.

– Lesgeven: Het is zeker dat virtual reality over een paar jaar de mogelijkheid zal bieden om direct vanuit huis les te volgen door ondergedompeld te worden in een virtueel klaslokaal met andere studenten en een docent. De kwaliteit van VR-headsets zal zo zijn dat het moeilijk zal zijn om het verschil te zien tussen een echt en een virtueel klaslokaal.

– Leger: het reproduceren van een echt gebouw of een strategisch punt is mogelijk in virtual reality. Geen twijfel dat speciale troepen en het leger zullen worden uitgerust met volledige bootcamps en VR’s om aanvallen en trainingsmissies te simuleren.
Brandweerlieden: Het coördineren van krachten, teamwork, brandsimulatie en risicovolle interventies zijn de dagelijkse taken van brandweerlieden. Dit gevaarlijke werk verdient het om te worden beveiligd door training en echte situatie dankzij virtual reality. Het reproduceren van een brandend gebouw met burgers om te redden is technisch haalbaar in VR en zou een veilige en zeer realistische training voor brandweerlieden kunnen bieden.
Videogames: bij Terragame hebben we een zeer avant-gardistische visie op wat VR gamers over de hele wereld in de nabije toekomst kan brengen.

Terwijl virtual reality in gaming nog in de kinderschoenen staat, zijn de mogelijkheden van dergelijke technologie voor het Terragame-team al eindeloos en de toepassingsgebieden zeer vast.

In plaats van games en apps aan te bieden die al beschikbaar zijn voor consumenten en die iedereen thuis kan krijgen en ervaren, is het enige ontwerp van Terragame Center: Innovate!

Het grote probleem van virtual reality voor thuisgebruik is een groot probleem: het is onmogelijk om het begrip beweging in de ruimte te integreren en om te interageren met zijn omgeving en ondanks het grote potentieel en de ux-fantasie van apps vr huidige is het onmogelijk om deze te vullen hiaten die de ervaring relatief gemiddeld maken en lichamelijk ongemak kunnen veroorzaken, zoals bewegingsziekte waardoor de gebruiker misselijk wordt. Interessant om te proberen, maar de magie werkt niet en is niet levensvatbaar voor frequent gebruik.

Door deze technische en praktische tekortkomingen aan te pakken, heeft Terragame Center het concept van Totale onderdompeling gecreëerd, ook wel “hyper virtual reality” genoemd. er is geen sprake meer van zittend op een stoel spelen terwijl je beweegt met een pad of door teleportatie, geen kwestie meer van het gebruik van gamecontrollers om je handen te bewegen of op een toets te drukken om je avatar opdracht te geven een virtueel object te nemen dat geen fysieke consistentie heeft voor de gebruiker.

A l’aide de technologie de pointe utilisée dans le monde du cinéma et du motion tracking, nous créons des mondes virtuels géants et en créons sa réplique exacte dans le monde réel pour ensuite les superposer dans le but dans faire un monde fictif plus réel que nooit.
Deze benadering van virtual reality maakt de weg vrij voor ervaringen die pas onlangs in sciencefictionfilms te zien waren en toch zijn deze nieuwe werelden vandaag binnen handbereik.

De mogelijkheden van deze hyper virtual reality-visie zijn eindeloos:
– Verlaat controllers en andere joysticks voor videogames, de enige controller ben jij nu. Je bestuurt het lichaam van je personage volledig als je eigen lichaam. Beweeg je handen, vingers, voeten of hoofd en je avatar zal exact dezelfde beweging reproduceren. Welkom in de huid van je favoriete held.

– Geen bewegingslimiet: de speler beweegt in het spel zoals in het echte leven. Hij is niet langer beperkt tot een kleine ruimte die hem verhinderde om in het avontuur te worden ondergedompeld. Werelden ter grootte van een dorp kunnen in virtual reality worden gecreëerd met een onbeperkt aantal spelers.
– Elk element van het spel kan in werkelijkheid aanwezig en bruikbaar zijn. De speler opent een deur in het spel, hij moet deze ook openen in de echte wereld zodat hij het gevoel heeft dat het virtuele universum een ​​echte omgeving is.

– Grenzeloze scenario’s: de scenario’s die worden opgesteld, worden alleen beperkt door onze verbeeldingskracht. Of je droom nu is om een ​​jonkvrouw in nood te redden of op een epische zoektocht te gaan als een machtige tovenaar, de mogelijkheden zijn enorm en griezelig.
Terragame heeft veel projecten in overweging en projecten die heel dicht in de buurt komen van wat we kunnen zien in sciencefictionfilms die ons allemaal op de een of andere dag hebben doen dromen. Het creëren van nieuwe grootschalige virtuele werelden is ons uiteindelijke doel en we hopen dat velen van jullie ons zullen aanmoedigen en deelnemen aan deze droom die nu binnen handbereik is.